דלג לתוכןדלג לפוטר

בדיקת אבהות – דגשים שחשוב להכיר

מפגש מיני בין גבר לאישה עשוי תמיד להסתיים בעיבורה וכניסתה להריון, בין אם היא נשואה ובין אם לא, בין אם מדובר בבעל, חבר או קשר מזדמן אחר. מאחר ולא ניתן לדעת ללא בדיקת מעבדה ברורה מיהו אביו של הילד שנולד, הרי שבמקרים בהם עולה הצורך בבירור זה ניתן לבקש מביהמ"ש לבצע בדיקת אבהות שמוכיחה את העניין מעבר לכל ספק.בשורות הקרובות נלמד מעט יותר על הליך זה, מהם המקרים לביצועו ומהן ההשלכות בעקבותיו.

מה בודקים במהלך בדיקת אבהות?

הטכנולוגיה של היום מאפשרת ברמת סבירות גבוהה ביותר להסיק האם נבדק מסויים הוא אכן אביו הביולוגי של ילד מסויים. מדובר בבדיקת דם פשוטה מאוד בה נבדקים ערכים שונים שקשורים לסוג הדם בנוסף לבדיקה מולקולרית גנטית. הבדיקה אינה פולשנית, היא מבוצעת במרפאות שהוכשרו לכך ע"י המדינה ובזמן הביצוע שלה כל מי שקשור לעניין יכול לבקש להיות נוכח במקום. למעשה, כל בדיקת אבהות שנעשית כהלכה תגלה בתוך זמן קצר ביותר האם מדובר באב הביולוגי והתשובות לכך הינן ברורות וחד משמעיות.

מתי נוהגים לבצע את הבדיקה?

הצורך לבדוק אבהות עשוי לנבוע מסיבות שונות כאשר בין הנפוצות שבהן ניתן לציין:
  • גבר נשוי שמעוניין לדעת האם אכן ילד/יו שלו.
  • רווקה שמעוניינת לדעת האם גבר מסויים הינו אבי ילדה.
  • גבר שהכניס להריון אישה נשואה ומעוניין לדעת האם הילד שלו.
כפי שניתן לראות, בדיקת אבהות הינה בדיקה שהצורך בביצועה עשוי לנבוע מתוך אינטרס של הגבר או של האישה במצבים השונים, בין אם במסגרת הנישואים או מחוצה לה.

האם ישנם מקרים בהם חובה לעבור בדיקת אבהות?

כאשר עולה הצורך בביצוע בדיקת אבהות, יש לפנות אל בית המשפט בתביעת אבהות. השופט בתגובה מוציא צו לביצוע הבדיקה ועל האב להתייצב ולעבור אותה. התנגדות לכך אינה נתפשת בעין יפה אצל השופטים, שיכולים להורות על ביזיון בית המשפט או לכפות את הבדיקה בצו נוסף.אי עמידה בצו זה עשויה להסתיים אף במאסר.

מהן השלכות הבדיקה?

ישנן השלכות רבות לגילוי או שלילת זהות האב הביולוגי. כאשר מדובר בגילוי הזהות, הגבר שזה עתה הפך לאב באופן רשמי הופך גם לאפוטרופוס המיידי של הילד והוא זכאי להחליט לגבי חינוכו, לקבל הסדרי ראייה ולשהות במחיצתו. באותה הנשימה, חלות עליו גם חובות כגון תשלום דמי מזונות ילדים לאם, עד הגיע הילד לגיל 21. הילד אף זכאי לרשת את נכסי אביו הביולוגי לאחר פטירתו. כמו כן, בדיקת אבהות שקויימה בעקבות יוזמה של אב נוכחי, עשויה לגלות כי הילד המשותף כלל אינו שלו וע"י כך לגרום לו להגיש תביעה לגירושין בבית הדין הרבני שתוביל לשלילה של זכויות שונות מהאישה כגון הזכות למזונות אישה ולכתובה. 

שתפו את המאמר:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print
עו"ד דין חגית הלוי

משרד עורכי דין חגית הלוי ושות'

משרדה של עורכת הדין חגית הלוי ושות' הוא משרד מנוסה המתמחה בדיני המשפחה, גירושין, צוואות וירושות.

ליצירת קשר חייגו: 077-9973919

צרו איתנו קשר


    אולי יעניין אותך גם...

    ניתן להגיע לפגישת ייעוץ שבה נבחן את המצב הקיים,
    תקבל/י תשובות והסברים לכל השאלות שלך ופתרון או המלצה מה כדאי לעשות.

    לייעוץ ראשוני התקשר/י  עכשיו: 077-3487178

    או מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

      צור קשר דילוג לתוכן