הסכם חיים משותפים
התייעצו עם צוות עורכי דין ותיקים ומנוסים בתחום!
לשיחת ייעוץ ראשונית השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם
עמוד הבית » הסכם חיים משותפים
הסכם לחיים משותפים בשונה מהסכם ממון, נועד לעגן ולקבוע את מערכת היחסים הזוגית של בני זוג אשר אינם מעוניינים או שאינם רשאים להינשא במדינת ישראל, דהיינו "ידועים בציבור".
פרט לכך, באופן כללי, הסכם חיים משותפים הינו דומה מאוד להסכם הממון, שכן הוא למעשה נועד להסדיר ולקבוע את מערכת הזכויות והחובות בין בני הזוג.
ההסכם כולל את חלוקת הרכוש והנכסים בין בני הזוג, הזכויות הסוציאליות השונות לרבות קרנות פנסיה, קופות גמל וכד', וכן אף סוגיות נוספות כגון סוגיית המגורים והילדים.
ההסכם אף יכול לקבוע התחייבויות שונות של בני זוג המלמדות על כך כי הוא נועד להסדיר את יחסיהם המתמשכים (התחייבויות בדבר כבוד הדדי, דאגה משותפת למשק הבית וכיוצ"ב).
האם יש לאשר את ההסכם בבית המשפט?
את ההסכם לחיים משותפים אין צורך לאשר בבית המשפט לענייני משפחה, וזאת בניגוד להסכם יחסי ממון "רגיל" בין בני זוג נשואים אשר לגביו החוק קובע כי יש לאשרו בבית המשפט.
ככל שמדובר בבני זוג שהינם "ידועים בציבור" שלא נישאו בעת עריכת ההסכם ולא התכוונו להינשא בשעתו, הרי שאין כל מקום ו/או אפשרות לאשרו כפי שמאשרים הסכם ממון.
על אף העובדה שישנן דעות בפסיקת בתי המשפט שלפיהן היה מקום להותיר את סוגיית אישור ההסכם בצריך עיון, הרי שגישת הפסיקה בהקשר זה, הוא כדלהלן:
בפס"ד ע"א 640/82 חנן כהן נ' היועמ"ש משנת 1985 קבע שופט ביהמ"ש העליון, אליעזר גולדברג, כי חוק יחסי ממון בין בני זוג אינו חל כלל על זוגות לא נשואים, קרי אינו חל על "ידועים בציבור".
לפיכך, אין צורך באישור הסכם לחיים משותפים בבית המשפט שכן אין מדובר בהסכם ממון במובן של חוק יחסי ממון אלא מדובר בהסכם רגיל הנתפס על ידי דיני החוזים הכלליים.

התייעצו עם צוות עורכי דין ותיקים ומנוסים בתחום!
לשיחת ייעוץ ראשונית השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם
תחומי עיסוק נוספים:







ניתן להגיע לפגישת ייעוץ שבה נבחן את המצב הקיים,
תקבל/י תשובות והסברים לכל השאלות שלך ופתרון או המלצה מה כדאי לעשות.
לייעוץ ראשוני התקשר/י עכשיו: 077-3487178