תהליך הגירושין הוא פרוצדורה מורכבת הדורשת שימת לב לפרטים הקטנים, במיוחד כאשר לשני בני הזוג יש רכוש וילדים. במאמר זה נדון בהרחבה בשלבים המקדימים לשלבי הגשת בקשה לגירושין, בבחירה בין בית־המשפט לענייני משפחה לבית־הדין הרבני, ובנושאים העומדים על הפרק בדרך להסכם הגירושין.
בשלב שבו הקשר עולה על שרטון, ואתם מבינים שאינכם מעוניינים להמשיכו, חשוב לקבל יעוץ מקיף מעורך־הדין על שלבי הגשת תביעה לגירושין. מספר חודשים לפני ההגשה עליכם להיות מוכנים ככל האפשר לתהליך באמצעות תיעוד מלא של הנכסים הנמצאים ברשותכם, מקורות ההכנסה של המשפחה, הוצאות המשפחה השוטפות ורכוש שרשום על שם שניכם או על שם בן הזוג בלבד. בנוסף, זהו הזמן החשוב ביותר לגלות האם בן הזוג בוגד או שמתחיל לנסות למצוא קשר חדש עוד במהלך הנישואין. המסמכים והמידע שתאספו בשלב הזה, ישמשו אתכם בתהליך הגירושין. הכוונה של עו"ד לענייני משפחה כבר בתחילת הדרך, תסייע לכם לאסוף את המידע המתאים.
בשלב הזה תוכלו להתחיל גם לנסח את הטיוטה של הסכם הגירושין האופטימלי עבורכם. כיצד תרצו שמשמורות הילדים יחולקו? אילו נכסים תרצו לשמור על שמכם? כמה מזונות תרצו לקבל? ונתונים נוספים שיהפכו בעתיד לחלק מההסכם.
בעבר בני זוג שהיו מעוניינים להתגרש היו פותחים באופן מידי תיק גירושין. אך ביולי 2016 השתנו החוקים הנוגע לגירושין, וזוגות מחוייבים כעת לבצע תהליך של גישור. על־פי החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה לפני הגשת תביעה לגירושין יש להגיש בקשה ליישוב סכסוך לבית־הדין הרבני, או ליחידות הסיוע הסמוכות לבית־המשפט לענייני משפחה.
במסגרת ניהול הבקשה מתבצע עיכוב הליכים לתקופה שנעה בין חודש וחצי עד לחודשיים. בזמן הזה בני־הזוג יכולים לנסות להגיע להסכם גירושין בתהליך של שלום, בלי להתחיל תהליך משפטי ארוך בבית־המשפט או בית־הדין. יחידות הסיוע מעניקות את המידע הנוגע להיבטים הכלכליים, הסדרי הראייה עם הילדים וחלוקת הרכוש. איש מקצוע מנסה לסייע לבני הזוג לנהל את הסכסוך בארבע פגישות, ושני בני־הזוג יכולים גם להמשיך בהליך זה של גישור ביניהם עד לניסוח הסכם. רק לאחר מכן מוגשת תביעה אם הדיונים בין הצדדים לא צלחו.
חשוב לדעת כי מדובר בתהליך ארוך שנמשך בין מספר חודשים למספר שנים, שבו בית־המשפט שומע את טענות עורכי־הדין של שני הצדדים עד שהוא מגיע לפסיקה.
לאחר שהוסכם עם עורך־הדין שלכם כי אתם מוכנים להתחיל בתהליך של הגשת בקשה לגירושין, תבחר הערכאה המתאימה ביותר עבורכם – בית־המשפט לענייני משפחה או בית־הדין הרבני. המקום שבו תגישו את הבקשה הוא זה שבו יתקיימו הדיונים. אם הגירושין מתבצעים בהסכמה, מתבצעת הגשת בקשה לגירושין. אם אין הסכמה בין שניכם על הגט, ואחד מהצדדים מעוניין להמשיך את הנישואין, תתבצע הגשת תביעת גירושין.
תביעה זו מוגשת לערכאה שבחרתם עם המסמכים המתאימים ותשלום אגרה. בתביעת הגירושין ניתן לכרוך את כל הנושאים הבאים: חלוקת רכוש, מזונות אשה, מזונות ילדים והסדרי שהות.
אין זה משנה אם עברתם את הדרך הקצרה באמצעות גישור והסכמה על הגירושין או את הדרך הארוכה יותר בדיונים בבית־המשפט לענייני משפחה או בבית־הדין הרבני, התהליך יסתיים באותה הצורה. חתימה על הסכם הגירושין הכולל את ההחלטות הנוגעות להסדרי הראייה, מזונות וחלוקת הרכוש. תוצאות הסכם זה מהותיות מאד, משום שהן משפיעות על מצבה הכלכלית של המשפחה, והזמן שיהיה לכל אחד מכם לעבוד ולהשתכר בעתיד. לכן, חשוב לבצע את כל התהליך מהיום הראשון ועד האחרון בסיועו של עו"ד מומחה.
משרדה של עורכת הדין חגית הלוי ושות' הוא משרד מנוסה המתמחה בדיני המשפחה, גירושין, צוואות וירושות.
ליצירת קשר חייגו: 077-9973919
לייעוץ ראשוני התקשר/י עכשיו: 077-3487178
טלפון במשרד: 077-2306101
נייד: 054-5487178
מייל: adv@hhlaw.org.il
סניף תל אביב: אחד העם 9, תל אביב,
מגדל מאיר שלום
(כניסה לחניון המגדל- רחוב אחוזת בית 5)
סניף מודיעין: קניון עזריאלי מודיעין,
רח' ערער 9, בית שמעון קומה 4 (צמוד לרכבת)
סניף ראשון-לציון: רוטשילד 15
קומה 7, בניין מכבי
ליצירת קשר ותאום פגישה אנא השאירו פרטים ונחזור בהקדם:
2020 © כל הזכויות שמורות לחגית הלוי – משרד עורכי דין – עורך דין גירושין ברמלה | עורך דין גירושין בראשון לציון | עורך דין גירושין | גירושין בישראל | עו"ד דיני משפחה | בית הדין הרבני | בית משפט למשפחה
משרד עורכי דין חגית הלוי ושות'